Dráva Kapu Bemutatóközpont 7570 Barcs-Drávaszentes, Fő u. 1.
Feltöltve: 2017. Február 09 08:32:03 / 4180
Dráva Kapu Bemutatóközpont
Elhelyezkedés:Barcs
Telefon:82/461-285
E-mail cím:dszentes@enternet.hu

A bemutatóközpont mindenki számára tartogat érdekességeket a Dráva mente természeti értékeiről, igény szerint (előzetes bejelentkezés alapján) külön programok várják a látogatócsoportokat.

Az épületben állandó kiállítás mutatja be a Dráva és környékének természeti környezetét, élővilágát, természeti értékeit; ezen kívül konferenciaterem, étterem és vendégszobák kaptak helyet a bemutatóközpontban.

A szabadban is adott a lehetőség a tartalmas időtöltésre az őshonos magyar háziállatokat bemutató, az épület közelében kialakított gazdaságban vagy az Üde Rétek Tanösvény bejárásával, amelyhez a bemutatóközpont munkatársai igény szerint szakvezetést biztosítanak. A bemutatóközpont szolgáltatásai közé tartozik emellett drávai vízi túrák szervezése és vezetése, valamint kerékpárkölcsönzés. Az épületben a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság erdei iskola programokat is lebonyolít. A tágabb környéken több tanösvény is található: a Barcsi Borókás és a Csomoros-sziget Tanösvény, illetve Babócsán a Basa-kert, Erzsébet-sziget és Mérus-erdő Tanösvény. A drávaszentesi Dráva Kapu Bemutatóközpont Barcstól 4 km-re, Babócsa – Csurgó irányában található. A barcsi vasútállomásról induló menetrend szerinti buszjárattal érhető el.

A bemutatóközpont téli időszakban előzetes bejelentkezéssel látogatható, márciustól novemberig hétfő kivételével minden nap nyitva tart.

A Dráva Kapu Bemutatóközpont „Az év ökoturisztikai létesítménye” pályázat második helyezettje lett 2010-ben a látogatóközpontok között. Üdülési Csekk elfogadóhely.

Forrás:  http://magyarnemzetiparkok.hu

  • HétfőZárva
  • KeddZárva
  • SzerdaZárva
  • CsütörtökZárva
  • PéntekZárva
  • SzombatZárva
  • VasárnapZárva