Kanizsai Dorottya Múzeum 7700 Mohács, Kisfaludy u. 9.
Feltöltve: 2017. Február 13 09:04:06 / 2404
Kanizsai Dorottya Múzeum
Elhelyezkedés:Mohács
Telefon:+36 (69) 306-604
E-mail cím:muzeum@mohacs.hu

A múzeum állandó kiállításának három tematikus blokkjára (Mohács népe, Busójárás, Magyarországi délszlávok) épülő múzeumpedagógiai foglalkozások a következők : „Sokszínű Mohács”; Mohácsi csata; „Síppal-dobbal” zene és tánckultúra.

A foglalkozások során a hasznos ismeretszerzés mellet, interaktív, játékos tanulást és kreatív alkotási lehetőséget kívánunk nyújtani a résztvevők számára.
Foglalkozásaink a tananyag kiegészítésén kívül hozzájárulnak a kulturális sokszínűség megismeréséhez, a vizuális és alkotóképesség, az önismeret és az önkifejezés fejlesztéséhez. A megismerési és tanulási folyamatot műtárgyakkal , néprajzi filmekkel (archív és új), dokumentumokkal, fotókkal tesszük könnyebben befogadhatóvá, érdekessé, élményszerűvé a hagyományos oktatási módszer mellett.

A múzeumi órákon figyelembe vesszük a gyermekkori sajátosságokat, ezért két korcsoportbeli bontás közül lehet választani.
Múzeumpedagógiai foglalkozások 5- 9 éves és 10-14 éves korosztály számára.
Mindkét korosztály foglakoztatásának alapja egy múzeumi tárlatvezetés, majd a kiválasztott blokk részletes megismerése, szemléltetése, megbeszélése kézműves foglalkozással egybekötve.

A múzeumpedagógiai órák kb. 45-60 perces időintervallumot ölelnek fel. (Kérésre, igény szerint bővíthetők.)
A múzeumpedagógiai foglalkozások hétfőtől-péntekig, 10 órától 16 óráig vehetők igénybe. Időpont egyeztetés szükséges!

 

Forrás: http://www.kanizsaidorottyamuzeum.hu

  • HétfőZárva
  • KeddZárva
  • SzerdaZárva
  • CsütörtökZárva
  • PéntekZárva
  • SzombatZárva
  • VasárnapZárva