Esterházy-kastély Pápa 8500 Pápa, Fő tér 1.
Feltöltve: 2017. Május 31 12:53:49 / 4961
Esterházy-kastély Pápa
Elhelyezkedés:Pápa
Telefon:70/314-1959
E-mail cím:esterhazykastely@papa.hu

Az Esterházy-kastély, amely a város kiemelkedő turisztikai látványossága, Pápa Fő téren található. A pápai Esterházy-kastély épületének helyén álló vár 1626-ban lett az Esterházy családé. A kastély kialakításán számos neves építész is dolgozott a történelem során. A kivitelezésre és felújítására több ütemben került sor, ami egészen napjainkig terjedő időszakot ölel fel. A történelmi események viszontagságai mind- mind nyomot hagytak az épület falain, a főépület rekonstrukciója 1988 és 2015. között történt.

Az Esterházy kastélyt, az eredetinél sokkal kisebb park övezi, ami régen a köznép számára tiltott vadasparkként funkcionált. Jelen állapotában is csodálatos, és megmaradt ősfák sokaságát rejt magába.

A tárlatvezetésen résztvevők igazi időutazást élhetnek át. A látogatók bepillantást nyerhetnek a barokk főúri élet mindennapjaiba, megidézve a kastélyban élt grófok és grófnők világát. A korhű bemutató felejthetetlen élményt biztosít az érdeklődők számára.

Megtekinthetők:

Czirák Lajos állandó kiállítása

Nemcsics Antal állandó kiállítása

Salvador Dalí - Welcome into my brain

Interaktív foglalkozásokkal is várják a kastélyba látogató gyermek- és ifjúsági csoportokat, illetve a kézműves műhely lehetőséget biztosít a kreatív bon-bon és mézeskalács készítésre. Az itt található gyerekbirodalomban  megtekinthető a Esterházyak egykori pápai otthonának kicsinyített mása, amely mellett játékasztalokkal várják az alkotó kedvű gyerekeket.

Forrás: http://esterhazykastely.papa.hu/

  • HétfőZárva
  • KeddZárva
  • SzerdaZárva
  • CsütörtökZárva
  • PéntekZárva
  • SzombatZárva
  • VasárnapZárva