Gál Pince Borkohó és Mannagyár 7773 Villány, Bem u. 8.
Feltöltve: 2016. Május 12 13:52:30 / 951
Gál Pince Borkohó és Mannagyár
Elhelyezkedés:Villány
Telefon:30/33-55-343
E-mail cím:galpince@galpince.hu

"Mi az a Borkohó?"

A név hallatán méltán vetődik fel Benned, Kedves Olvasó, hogy ugyan már mi és hogyan is kötheti össze a kohászatot és a borászatot.

A válasz egyszerűbb, mint hinnéd, kedves Borkedvelő. Figyelj jól, mert csuda dolgokat tudhatsz meg...

Kis családi pincénk történetében fordulóponthoz érkeztünk, egy, a különlegességeinktől nem is olyan távoli – területtel kezdtünk el ismerkedni. Csokoládék, lekvárok és szörpök készítésébe fogtunk. Ehhez az ötletet vendégeink adták, akik a különlegességeink kóstolgatása közben gyakran érdeklődtek arról, hogy milyen ételek illenek leginkább a borainkhoz. A válaszunk mindig ugyanaz volt, az édességek. Hogyan is kapcsolódik ehhez a manna kifejezés? Eredetileg az égből hullott eledelt nevezték mennyei mannának, de a legtöbben a különösen finom ételek szinonimájaként ismerhetik. Kézműves műhelyünk esetén csak egy beszédes nevet kellet találnunk, aminek már a neve hallatán is összefut a vendég szájában a nyál, és egyben utal legfontosabb hivatásunkra is, hogy ínycsiklandozó finomságokkal számtalan édes pillanatot szerezhessünk nekik.

Válogatott alapanyagok felhasználásával szögletes, töltött és kerek csokoládékat, valamint lekvárokat és szörpöket is készítünk a gyümölcsök legjavából. Gondoltunk az egészséges életmódot követőkre is, számukra nem gyümölcscukorral, hanem nyírfacukorral készítettük el az édességeinket, így a legkisebbektől a legnagyobbakig, minden korosztály találhat kedvére valót a nyalánkságaink között.

Forrás: http://www.galpince.hu

  • HétfőZárva
  • KeddZárva
  • SzerdaZárva
  • CsütörtökZárva
  • PéntekZárva
  • SzombatZárva
  • VasárnapZárva